De laatste editie van VCA Actueel verscheen in december 2017

Meer informatie over VCA

www.vca.nl

Naar de SSVV

 

Naar de uitgever

 

VCA, VCO en VCU hebben sinds 1 september nieuwe logo's gekregen. De nieuwe logo's vervangen de oude logo's, die nu ruim 20 jaar in gebruik zijn. De oude logo's worden de komende tijd uitgefaseerd. Ze worden nu nog gebruikt op bijvoorbeeld VCA-diploma's en -certificaten en bedrijfsmiddelen van gecertificeerde bedrijven, zoals websites en bedrijfsauto's. Gebruikers moeten ze vervangen door de nieuwe logo's. De SSVV raadt aan dit te doen op het moment dat een bedrijfsmiddel aan vervanging toe is, om onnodige kosten te voorkomen. De oude logo's blijven geldig tot 2028, maar het gebruik hiervan wordt niet langer ondersteund.

Waarom nieuwe logo's?
Aanleiding voor de nieuwe logo's is de nieuwe huisstijl van de SSVV, de eigenaar van het VCA-systeem. Door één stijl te gebruiken voor de SSVV en VCA/VCO/VCU, wordt duidelijk dat eigenaar en systeem bij elkaar horen. De V (het 'vinkje') uit het nieuwe SSVV-logo komt achter de afkortingen van de drie checklists te staan. Zo laten we zien dat VCA, VCO en VCU 'powered by SSVV' zijn.

Wie mogen de nieuwe logo's gebruiken en voor welk doel?
Gecertificeerde bedrijven en door de SSVV erkende opleiders, examencentra en certificatie-instellingen mogen de logo's voor promotionele doeleinden gebruiken. Anderen mogen de logo's alleen voor niet-commerciële doelen gebruiken. De precieze spelregels staan op www.vca.nl/logo. Hier zijn ook de verschillende logosets te downloaden.