De laatste editie van VCA Actueel verscheen in december 2017

Meer informatie over VCA

www.vca.nl

Naar de SSVV

 

Naar de uitgever

 

De omslagfoto van VCA ACtueel 2017-3 is gemaakt op 31 mei, toen de laatste en hoogste toren (40 meter) van de RDM Training Plant omhoog werd gehesen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb had speciaal daarvoor een Digital Safety Passport en een werkvergunning gekregen. Inmiddels is alles in bedrijf. Op 7 september arriveerde de eerste cursusgroep.

Op de RDM Training Plant krijgen huidige en toekomstige medewerkers uit diverse sectoren levensechte veiligheidstrainingen. Die worden georganiseerd door een nieuwe organisatie, Deltalinqs Training & Services (voor omschrijvingen en boekingen kan men terecht op www.deltalinqstraining. nl). De plant is opgebouwd uit onderdelen van een voormalige rubberfabriek van Shell en staat op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Er zullen ook examens plaatsvinden.

Het initiatief is de vrucht van een samenwerking tussen VOMI (brancheorganisatie voor dienstverleners in de petrochemie), het Havenbedrijf Rotterdam, het regionale beroepsonderwijs, en Deltalinqs (havenbedrijven in de Rijnmond). Dankzij steun van het bedrijfsleven en het ministerie van SZW is er in elk geval geld voor de komende vijf jaar.